Tillväxt ul och magsjukan...

Gårdagen började med att Ebba spydde, men att de skulle vara magsjukan kändes inte så troligt..eftersom vi varken träffat några människor de senaste dagarna och hon verkade vara väldigt pigg och glad och käkade upp sin morgon välling!! Vi trodde de hade att göra med hennes förkyldning och att de var massa slem hon spydde upp...hon har ju varit förkyld sen början på förra veckan. Hon har haft krupp ett par nätter i rad och väldigt anfådd andning under dagarna så igår ringde jag läkaren eftersom vi misstänkt att hon kanske har förkyldnings astma..vi fick en tid hos ännu en kass läkaren som inte fattar vilka problem vi har med Ebba då hon får minsta förkyldning. Vi berättade hur hon har de med andningen, snarkande ljud på natten, anfådd och att hon blivit extremt dålig på att äta de senaste månaderna och att hon lätt kräks vid minsta lilla klump i maten...hon äter nästan vara välling.  Jag ville även att han skulle kolla polyperna och halsmandlarna eftersom både jag och Daniel hade problem med mandlarna då vi var liten. Doktor tyckte absolut inte hon var tung andad...men han tyckte att halsmandlarna var stora som köttbullar...så dom kan vara ett problem för henne!!men de slutade med att vi fick utskrivet astma medicin som hon ska andas in jag skulle vilja he en remiss till hals-öron-näsa för att kolla upp hennes mandlar jag tror de är de som ställer till de för henne!!Men allt verkar ju vara en kamp då man har med sjukvården att göra...vi ska försöka få hjälp genom bvc och hoppas på att vi den vägen kan nå fram till en remiss!!så håll tummarna för att lillan snart får hjälp...

"Hos barn kan halsmandlarna ibland växa till kraftigt och bli ett hinder vid sömn och ge upphov till orolig sömn, snarkningar och kortvariga andningsuppehåll. Förstorade halsmandlar kan också medföra svårigheter att äta grövre föda, som t ex kött, samt göra att barnet äter onormalt långsamt för att kunna finfördela maten tillräckligt. Hos en del barn kan detta medföra viktnedgång. Även talet kan påverkas så det låter tjockt och grötigt. Vanliga virusinfektioner i svalget kan förvärra symptomen pga svullnad av halsmandlarna."

>På eftermiddagen igår var de dags för tillväxt ul och eftersom Ebba hade ätit sin välling till lunch och inte kräks nå mera så antog vi att de bara var något med förkyldningen som gjort att hon hade spytt på morgonen!!Så vi åkte hela familjen till sjukhuset för att se bebis i magen :) allt såg jätte bra ut!!Bebis vikt var nu ca 3500g och de är mindre än 3 veckor kvar..jag låg på övre kurvan så visst blir man lite orolig över hus stor bebis tänkt bli innan den tänkt komma till världen??Tyvärr kunde inte barnmorskan se vilket kön bebis hade för den låg så tokigt till..jag hade ju hoppas på att få veta!!men nu får vi vl se om de blir en lilla syster eller lillebror?? Besöket slutade dock i katastrof Ebba spydde ner hela Daniel plus hela rummet...sen spydde hon ner hela mig på väg ut från sjukhuset så de droppade från håret!!Lagomt pinsamt..å stackars lilla Ebba!!Så n verkar magsjukan intagit vårat hem och man får väl bara gå och vänta nu på att själv åka dit!!Natten har varit en mardröm..har skurat spya sen 16 igår och hela natten!!Har inte sovit en blund...jag tror vi har spya i hela lgh snart och tvättmaskinen har gått på högvarv de senaste dygnet!!Ebba har även hög feber...allt verkar ju drabba oss skulle bara önska att allt vänder snart och att vi får vara friska ett tag!!


Ebba har sovit nästan hela dagen..

Vagnen har också kommit denna vecka så i slutet på veckan ska vi hämta ut den...och jag tackar min underbara pappa för bidraget till vagnen :) Den är så snygg och kommer bli så praktisk!!Bilder kommer i veckan :)

Imorgon torsdag är de dags för besiktning av huset vi känner oss så nervösa..hoppas allt går bra!!Huset och området känns så rätt och vi känner oss så lyckliga av bara tanken av att vi troligen snart har vårat eget hus där vi kan bygga upp våran framtid och våra drömmar!!Skulle vara så skönt att kunna känna trygghet och ett lugn att här ska vi bo de här är vårat eget...är så less på allt flyttande hit och dit!!

Nu håller vi tummarna för att Ebbas magsjuka har vänt och att vi andra klarar oss så vi kan njuta av våran lediga helg tillsammans...




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0