Ny vecka



Igår var de första advent och jag hann tyvärr inte blogga. Jag och barnen hade en rätt bra dag med skylt söndag på stan och Ebba fick träffa tomten. Sen besökte vi UH för fika tillsammans med Kicki och hennes sockersöta dotter Meya. Så vi var inte hemma förrän runt 18.30 då Danne kom från jobbet. Då hade vi lite adventmys tillsammans hela familjen med tända ljus, pepparkakor och lussebullar. Sen hade jag och Danne hoppats på lite lugn och ro tillsammans för att se en film och bara få lite egentid efter att vi bägge jobbet så mycket...men som vanligt blir de aldrig som man tänkt sig!! E har lite svårt att komma till ro på kvällen när de hänt en massa skoj på dagen så hon kunde absolut inte sova, och då spelar hon ju upp lillebror också.


Så ja ni kan ju bara tänka er hur kvällen blev....de slutade iaf med att E somnade, men lilla T var helt galen och bara skrek å skrek å tillslut spyr han som vanligt då han blir så upprörd!! Ja så de slutade med att lilla T somnade i min famn i vår säng..så nån myskväll för oss vuxna blev de absolut inte men de blev tidig kväll iaf för hela familjen. Konstigt nog kände jag mig ändå inte utvilad i morse.. Utan de kändes mer som om jag fått en tegelsten i huvudet, men de beror nog på att min förkyldning blivit värre och jag har så ont i lederna och kroppen. Jag kom och tänka på de idag att man kanske blivit ännu mera vuxen då man inte ens tänker tanken att stanna hemma från jobbet utan tar två alvedon till frukost ist för att sjukanmäla sig..så idag levde jag på alvedon så jag klarade ändå dagen rätt okej :)





Jag och barnen besökte MAX i lördags efter att vi varit på kattens dag på djurmagasinet och varit på Barnens Hus. De var första gången för lilla T. Först var jag lite tveksam på om jag skulle våga gå in själv med 2 barn i middags rusningen...om lille man skulle springa gatlopp där inne och jag skulle försöka stå i en kö samtidigt. Men de gick kanon dom skötte sig fin fint :) enda gången de blev lite krux var då alla andra gick iväg med maten och lilla T:s tålamod tog slut på en sekund....han ville absolut inte vänta på sin mat :) ser han mat så ska den serveras blixtsnabbt!! Efter maten åkte vi till kvantum för storhandling och de gick också kanon även fast barnen var lite trötta..men dom brukar gilla att gå och handla så de gick jätte bra. Men sen kan jag passa på att berätta vad de värsta var med hela handlingen...allt gick ju som på räls där inne och sen packade jag bilen och lastade barnen och vi åkte hem över. Sen just innan vi körde in i Bonäset så slog tanken mig..hm undra hur mycket jag handlade för idag??hm...ingen summa kom i tanken?? ååÅÅÅ..jag har inte betalat..fick typ panik och vände bilen och körde i racerfart tillbaka...å sprang in till kassan och förklarade läget!! kassören skrattade åt mig och jag fick betala för mig..men så pinsamt snacka om att man är förvirrad ibland :)





Denna vecka jobbar till onsdag, Ledig torsdag och jobbar fredag. Till helgen ska troligen Dannes mamma och Bill komma ner. Så ihelgen ska jag och Danne passa på att besöka en Bio tillsammans...så de ser jag verkligen fram imot :) sen vet jag inte vad vi ska hitta på? kanske nån stadstur och sen blir de väl nån gomiddag här hemma..har dock inte kommit på vad? så lämna gärna förslag om ni sitter på nå go recept för att bjuda på ?? :)

Gjorde en jätte god kyckling gryta igår som jag hittade på ett eget recept till..blev riktigt lyckat :)

Vilken kväll..



Ojoj vilken lyckad kväll de blev igår med tjejerna :) kände mig helt trött då jag kom hem från jobbet vid 19..så helst hade man bara velat krypa ner under en filt i soffan och äta massa godis och se idol. Men jag och tjejerna hade ju bokat in tjejkväll efter jobbet med hämtmat, vin och make up stores stora show "Showgirl" på parken. Så vi taggade upp här hemma med thaimat och 2 flaskor vin...sprayade till håret lite och öste på lite mera make up, och sen på med partyoutfiten :) Å jag kan lova att showen var grym..hur häftig som helst..har aldrig sett något liknande de var en riktig show!! vilka kläder och häftiga sminkningar och hår kreationer. Jag ångrar inte en sekund att vi gick :) runt 23 var den slut och då fick man möjlighet att mingla runt bland modellerna för att kolla in kläder,make och hår.

Så omkring 23.30 kände vi oss nöjda men blev sugen på att ta en sväng till Olles nere på stan...i vanliga fall går man ju aldrig ut på en fredag. Men eftersom de både hade varit hockey och sen showen så tänkte vi de kanske är lite folk iaf? När vi kom ner var de hur lång kö som helst..men vi kom in efter ca 30min. Vi hade hur trevligt som helst..bästa kvällen på länge :) en sån här spontankväll kan verkligen bli så mycket bättre än om man planerat in en utgång. De var tom. bättre än de brukar vara på lördag och tok mycke folk...så jag säger bara vilken kväll de blev :) tack till mina fina vänner :)

  

   

Idag känner jag mig rätt nöjd och har haft mysmorgon med mina små älsklingar ända till nu. Danne jobbar tyvärr hela helgen...men efter lilla T sovit klart ska jag och barnen besöka Barnens hus, titta in på djurmagasinet för kattens dag(massa raskatter i butiken idag) sen ska vi äta middag på Max. Och sist men inte minst storhandling på kvantum inför kvällens myskväll med min älskade familj :)

Hoppas ni får en trevlig lördag kväll!!

Längtar efter helg..


Äntligen börjar de närma sig helg igen...ser verkligen fram imot ledig helg med mina små kottar :) känns knappt som jag hunnit träffa dom i veckan eftersom jag jobbat alla dagar sen i lördags förutom tisdag. Ofta åker vi hem ifrån runt 9.30 och jag är inte hemma förrän 18.30-19, och ska jag träna är klockan närmare 20.30 innan jag är hemma. Så denna vecka har de inte blivit mycket tid tillsammans...så jag saknar dom såååå mycket :) Danne har fm denna vecka så han har jag inte heller sett nästan röken av på hela veckan han är helt slut då jag kommer innanför dörren och stupar i säng!! Veckan har som sagt varit rätt stressig men helt okej ändå...och barnen har kunna gå på dagis hela veckan. Imorgon jobbar jag heldag sen ska Malin.b och Anneli från Djurmagasinet hänga med hit efter jobbet. Vi ska ta med hämtmat från stan de blir Thai och sen ska vi dricka lite vin, fixa till oss och åka in till stan för att gå på Make Up stores stora visning och hårshow på Parken. Kommer säkert bli jätte kul :) roligt att göra något annorlunda!!

På lördag vet jag inte vad som händer? inget planerat ännu, men de blir iaf mys med mina små älsklingar. Jag lovade Ebba att vi eventuellt skulle baka pepparkakor :) och sen skulle jag vilja lyssna på julmusik!! På söndag tänkte vi gå på julskyltning de blir nog mysigt :) synd bara att de inte kommit nån snö ännu.

Glömde att berätta att jag och Ebba bakande super goda kakor i veckan..Pepparkaks muffins med philadelfia fylling..så sjukt goda kan jag lova :) Har börjat inse att jag fått ett stort intresse för att baka och laga mat...testa nya saker :) vissa grejer lyckas jag bättre med än andra :) så jag lägger recept på hög och testar eftersom tiden räcker till!!



Ikväll har jag fixat lite här hemma inför första advent på söndag..så nu känns de nästan som man fått lite julkänsla!! MYS...älskar julen!!

Jag har även försökt sova ner Theo i 4 timmar nu ikväll och de går verkligen inte bra..vissa kvällar är han så här besvärlig och bara vägrar..spelar ingen roll hur man gör eller vad man gör?? Jag hoppas verkligen detta går till sig desto äldre han blir...för de här med sovningen är verkligen mitt största stress problem just nu. Jag blir tok stressad eftersom jag har så himla mycket jag måste hinna med på kvällen nu när jag börjat jobba..städa,tvätta, fixa matlåda..packa dagisväskan..lägga fram kläder till oss alla..och sen även dusch om de skulle behövas inför morgondagen!! så de är väl därför jag blir så stressad då inte läggnings rutinen funkar som den ska. I övrigt i veckan har läggningen funkat toppen och bägge barnen har sovit hela natten fram till omkring 8..och de ska man inte klaga på.

Förkyld

Jaha då var de min tur att känna mig lite hängig...vaknade imorse med att jag blivit förkyld..har känt feberkänsla inatt men har ingen feber nu på morgonen som tur är!!Jag skulle egentligen jobba extra idag för en som är sjuk på jobbet och jag jobbade även för henne igår. Men imorse ringde jag chefen och meddelade att jag gärna skulle vilja vara ledig idag eftersom jag inte känner mig riktigt kry, och om någon extrajobbare kunde jobba istället??som tur var gick de att lösa. Samtidigt får man ångest över att man är hemma eftersom jag har många roliga projekt på jobbet nu som jag gärna vill bli klar med..men som tur är har jag 3 dagar till på mig denna vecka så då ska nog jag och Martina kunna styra upp de!! Så idag blir jag hemma med barnen och bara tar de lugnt..så jag kan jobba mina dagar onsdag till fredag. Jag tänkte att vi skulle baka pepparkaks muffins med glasyr..sen ska jag och Ebba måla med oljefärger och göra lite tavlor till hennes och lillebrors rum :) så detta blir säkert en riktig mysdag med dom bästa!!



Så vad har hänt sedan i fredags?? jo jag har jobbat hela helgen. Sen har Johan och Wilma varit här på besök lördag och söndag....Ebba och Wilma funkar så himla bra tillsammans så de är jätte roligt :) I övrigt har vi inte hunnit så mycket i helgen ätit godis, tittat på film och Danne har tränat och jag bakade 4 plåtar bullar på lördagkväll!! Igår var första gången på nästan 3 veckor som barnen var på dagis igen efter all sjukdom..och jag tänkte jag kanske måste stanna en stund med Theos eftersom han bara hann vara där i 2 dagar efter inskolningen. Men oj vad fel jag hade..medans jag lämnade Ebba hade redan lilla T försvunnit bakom min rygg..och jag såg han en bit bort på gården med en klubba i handen och boll :) så han fann sig tillrätta på en gång så de kändes så bra!! Ebba däremot hon vågade knappt heja på fröken..men hon är ju så där tokblyg ibland!! De hade i alla fall gått jätte bra på dagis igår och de känns som barnen trivs där och tycker de är roligt med alla barn :)

I övrigt händer de inte så mycket här hemma de mesta på schemat är jobb!! och jag har insett att de här med träning är svårt att få in i planeringen då man jobbar och har barn. Eftersom jag ofta inte kommer från jobbet förrän 18.15-18.30 och sen ska åka och träna efter de och inte är hemma förrän 20.30 och de blir en väldigt lång dag och sen vill man ju hinna träffa dom små också den lilla tid man har på kvällen. Så jag har sagt att jag får träna på mina lediga dagar istället..Danne har ju andra möjligheter än mig.

Ihelgen är jag ledig men Danne jobbar så då får väl jag och barnen försöka planera in något roligt.

Fredag


Fredagsmys hos familjen Karlsèn/Johansson

Vår dotter har visat ett stort intresse för sång just nu...och man hör nästan alltid vart hon är här hemma! Sen har vi en sångbok med cd som vi fick av Tillis familj som vi kör mycket här...Ebba dansar och sjunger och lilla T brukar springa runt runt runt :) de är en härlig syn!! Idag har vi haft fredagsmys och de blev dans och sång och Ebba fick lördagsgodis..lilleman har ju också fattat de här med fredagsmys. Vi vill ju helst inte att han ska äta godis..men de är lite svårare då man har äldre syskon. Ebba kunde vi ju hålla från godis ända tills i våras då hon var närmare 2,5 år. Så jag har funderat mycket på alternativ vad man skulle kunna ge honom..popcorn har jag testat!! dock var inte de någon favorit..så idag testade vi lite lättsaltade chips och de är ju bara potatis,olja och salt. Så de känns bättre än massa socker..sen har han lite för få tänder för att lyckas tugga sönder en seg råtta :) iaf så blev chipsskålen en favvo och han höll ett fast tag om skålen och vägrade dela med sig till oss andra!!


Kan man bli annat än glad av detta?

Jag har nu varit ledig 3 dagar med barnen och vi har haft de jätte bra..mycket sömn, friska barn och våra rutiner har börjat komma i balans igen efter dagiinskolning och omställningen med att jag börjat jobba, och har varit borta mera från lille T. Känns som man tar vara på ledigheten på ett annat sätt nu när man verkligen är ledig. Igår var Anneli och Wilma här flera timmar och de var verkligen super trevligt..barnen lekte och jag och Anneli fick massa vuxentid för att bara surra så de var väldigt uppskattat. Idag har bara jag och barnen haft en egen dag och imorgon ska jag jobba, men då ska Danne och barnen umgås med Johan och Wilma och jag har redan fixat lunch och fika åt dom tills imorgon..så dom får säkert trevligt!! Söndag står de jobb på schemat för mig igen och sen ska jag träna..men sen är jag ledig måndag och tisdag!!





Bilder från besöket av Anneli och Wilma.

Ledig

Å idag har jag varit ledig med barnen och de har varit en toppen dag :) Vi har lekt på nya lekrummet som blev kanon, fikat på bondgården och varit och hälsat på Mallan och Neo. De känns så skönt att magsjukan äntligen flyttat ut ur huset!! Till middag lagade jag potatis/broccoli gratäng blev super god :) och jag fick gott betyg av Theos efter 3 portioner...



Vad har hänt i övrigt i veckan?? jo jag jobbade 14-18 i måndags och tisdags. Min chef var snäll och gjorde den överenskommelsen då barnen var sjuka så både jag och Danne kunde jobba. Sen har ju jag möblerat om hemmet och kastat om rummen här hemma. Vårat sovrum blev lekrum, Theos rum blev vårat sovrum och Ebbas rum blev deras gemensamma sovrum. Vi hade ju tänkt ett tag på att T skulle flytta ur vårat sovrum, och sen har jag hört så mycket positivt om andra som har barn tätt som har dom i samma sovrum. E och T är ju också väldigt trygga tillsammans och E vill ju ofta sova tillsammans med T, och när hon sover på sitt rum vaknar hon ofta mitt i natten och vill komma in till oss...så varför inte testa detta och låta dom sova tillsammans?? de har nu gått 2 nätter med gott resultat :) jag vaknade på tisdag morgon i chock..va är klockan 9.00? vart är barnen?? då kommer en glad och utvilad tös in till vårat sovrum..så bägge barnen hade sovit från 20 till 9.00 helt otroligt :) vilken känsla de är att vara så utvilad!! igår sov T lite sämre och vaknade runt 1 och ville inte somna om så jag tog honom till vårat sovrum. Dock sov han ändå inge vidare utan lite till och från..men han är ju lite från och till varje natt!! E däremot har sovit hur bra som helst och somnade 20 igår och vaknade 8.30 i morse så de kan man inte klaga på :) och än så länge så sover dom små sött och ikväll somnade dom på 1 minut efter att jag lagt dom i samma rum..så än så länge verkar de här vara kanon för oss :) jag ska lägga ut lite bilder framöver på min omöblering här hemma ska bara fixa de sista innan!!

Imorgon ska jag och barnen träffa Anneli och Wilma leka, äta lunch tillsammans och sen blir de nog lite bullfika också!! På fredag blir de tacosmys med idol, men tyvärr jobbar Danne em men jag och barnen får väl ha fredags mys ändå. I helgen jobbar jag och Danne och barnen ska träffa Johan och Wilma på lördag.

Tänkte att jag även måste ta upp lite om mina tidigare inlägg...vissa tycker säkert att jag varit lite för personlig och lämnat ut mig för mycket..jo visst kan jag ha lite ångest över de nu. Men samtidigt så är jag väldigt öppen av mig och har lätt för att prata om känslor..de är ett sätt för mig att ta mig igenom saker..och jag vet inte om de är fel eller rätt??alla människor funkar ju på olika sätt..och jag kanske är för ärlig i vissa situationer och ibland kanske de låter värre än de verkligen är just i stunden, och så blir de lätt då allt rinner över för mig!! men sen går de lätt åt andra hållet också att allt helt plöstligt känns så glatt och positivt :) de är bara som jag är!! Sen skäms jag inte för att säga att jag tycker saker är jobbiga eller att jag inte mår bra i stunden...likaså som att jag berättar då livet är toppen..och så är jag och man får på nåt sätt ta mig som jag är :) och ni som känner mig väl vet ju hur jag är som person!! men ni ska veta att jag önskar mig inget annat än just de livet jag lever idag för de är de bästa..och min familj är så fantastiska och mina älskade små kottar är de finaste som finns på jorden!! jag hoppas ingen tog illa upp av mitt inlägg och kände sig berörda..för de var absolut inte riktat mot någon...de var bara lite mycket just då!! Så nu vet ni de :)

Hittade ett recept i en tidning idag som jag bara måste göra ihelgen...alla som känner mig väl vet hur mycket jag älskar choklad..så den här kakan lär ju bli helt sjukt god :) jag återkommer med mina betyg för den..Chokladcheesecake..mums!!

2 varvet..



Jaha vet inte riktigt om jag ska vara på dåligt humör eller bara skratta åt allting..för är de inte lite sjukt att man har magsjuka som bara går runt runt?? idag är de 10:e dagen från starten och jag trodde verkligen att allt var bra imorse till 15minuter innan vi skulle gå på dagis..för då startade Theos andra varv med magsjuka!! men de är bara att gilla läget så här kommer de vara nu då barnen nyss börjat förskola och vi har två stycken i rätt lika ålder, men sen är de väl oturen som gör att just vi måste köra 2 varv på bägge barnen.

Jag ser ändå nåt komiskt i allt idag och bara känner "okej nu är de så här gilla läget bara" :) sen är jag glad över att Danne har de jobb han har eftersom han har många lediga veckor. Så har vi tur kanske man inte åker på så mycket vabb i vinter..förra veckan var ju Danne ledig så då var han hemma men barnen och jag kunde jobba. Nu de kommande veckorna jobbar han dock nästan 14dagar..så då får vi turas om. Som tur är kunde min chef vara snäll idag och vi löste de så att jag kommer in kl 14 för då kan Danne sova till 13.30 eftersom han har varit ute och jobbat natt extra igår och sen ska han jobba 3 nätter till..men vi får väl se hur vi löser morgondagen vem som får vara hemma då.

Jag ska iaf försöka ta vara på dom här timmarna nu på morgonen med mina godingar..och vi ska pyssla lite och eventuellt besöka lekparken här på gatan om inte T skulle börja spy helt plötsligt för just nu kör han bara magsjuka diarre så då funkar de ju ändå att gå ut och få lite luft..och risken att möta på någon i lekparken nu på morgonen är ju minimal.

Nää idag tar jag allt med en klackspark och försöker se lite positivt istället :) för vad gör saken bättre med att gräva ner sig?? Fresten har jag glömt att nämna att jag har stora projekt här hemma ska börja stor omöblera rummen här hemma..och byta lite plats på allas rum..tanken i slutet är att E och T ska ha ett stort gemensamt lekrum och sen ska dom få ha samma sovrum..dom sover som bäst tillsammans och då känns de som en bra lösning att dom ska få göra de framöver. Jag tycker dom blir mycket tryggare och sen är dom ju rätt tajta och gillar varandras sällskap :) Återkommer med bilder då mitt projekt är igång..

Vår lille husfru

Här kommer en liten filmsnutt på Theos som är sen Ebbas 3 års dag!! Jag vet inte om jag berättat vad Theos Favorit sysslor är?? Han är verkligen som en liten husfru här hemma :) dom takterna har han visat redan innan han fyllde 1år när han fick sin första dammsugare..ni minns säkert att vi inte kunde lämna hemmet utan dammsugaren om vi skulle nånstans..var en mycket viktig detalj :) iaf nu har han utökat sina sysslor och hjälper gärna till med dammsugning, torka golven, hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen..å de nyaste som kom i veckan var att de nu är viktigt att stänga alla lådor och skåp efter sig..han sitter och skriker i matstolen i köket om man råkar lämna diskmaskinen öppen..ja ni hör ju ordning och reda städning på fredag :) han är en söt liten prick vår son...



I övrigt här hemma så är de lugnt med spy som vi håller tummarna för att barnen kan gå på dagis imorgon och vi kan jobba :) nu ska vi ut på lite äventyr till lekparken..vi behöver alla lite luft efter denna vecka!! Sen blir de lite farsdags middag och sen ska Danne iväg och jobba extra ikväll!! Ha en fin farsdag :)

URK!!

Mina senaste inlägg har inte direkt varit positiva och de kommer inte denna blogg heller bli...den här veckan har verkligen inte varit i de bästa laget!! som ni vet åkte Theo dit på magsjuka förra lördagen och sen Ebba i tisdags sen blev Danne sjuk i onsdags...och jag har jobbat hela veckan och sen haft hand om 3 sjuklingar här hemma..som tur är har jag inte åkt dit själv ännu!!



Så jag måste erkänna att veckan varit tuff...men i torsdags och fredags hade bara Ebba diarre så då kändes som de gick mot ljusare tider och vi hade stora förhoppningar på att vi skulle få en bra helg tillsammans och kunna hitta på något roligt. Så blev inte planerna eftersom Ebba började lördagen med att spy ner hela våran säng så jag kan inte säga annat än JIPPI!! följer oturen oss eller? vad har vi gjort som ingen annan gör?? normala familjer som åker på magsjuka är friska inom nån dag, men inte vi utan får istället räkna med minst 8dagar å vem vet då detta vänder?? sist Ebba var magsjuk var hon sjuk 10dagar!!nä så jag erkänner jag är sååå less på detta... vi hade verkligen behövt den här lördagen till något roligt och vi hade sett fram i mot att träffa familjen Nyberg/Skur för en myslördag med mat och grejer och Ebba och Wilma skulle få leka och ha roligt!! i stället sitter vi nu inlåsta här hemma hela familjen och har Disney films race..nog för att de funkar men å så mycket bättre denna dagen hade kunnat bli!! Theo har inte magsjuka just nu men han har istället världens förkylning med värsta hostan som gör att han hostar så han spyr på nätterna...

Jag vet inte varför allt känns som himla jobbigt just nu...och att allt går i mot oss just nu. De är inte bara de här utan detta fick nog bara allt att rinna över!! man får alltid den bilden av att alla andra har de så mycket lättare och bättre..eller är de så att de bara är jag som vågar vara ärlig och säga att just nu är de inte rosen rött?? ja vet inte men man får väl hoppas att alla andra ljuger och att allt inte är så perfekt!!

För här hemma funkar inget just nu för allt blev kaos sen jag började jobba. Theo har sån seperationsångest från mig så de enda jag får göra då jag är hemma är att bära, bära och krama lilleman och han vägrar göra någonting utan mig. Å de är tok omöjligt att få han att sova på kvällarna då jag kommit hem från jobbet...ofta somnar han inte förrän 23-23,30 i min famn i våran säng och sen kan inte jag röra mig en millimeter för då vaknar han och blir jätte ledsen..så jag halvsitter och sover på nätterna och kan verkligen inte slappna av. Min sömnnivå ligger just nu på minus och sömn behöver man ju för att må bra annars påverkas ju allt humör, hälsa och välmående. Sen påverkas ju även Ebba av den dåliga situationen här hemma och hon blir också orolig och får svårt att sova och kommer inte till ro..så allt med sömn och rutiner har vänts upp och ned och jag vet inte hur vi ska hitta tillbaka till rätt balans igen!!

Sen har de väl tagit mycket ork av mig att börja jobba då jag fokuserar så mycket på att göra bra ifrån mig och då ger man så mycket av sig själv och utåt är jag ju alltid väldigt positiv och glad som person...men när man har total sömnbrist, känner sig helt överkörd och deppad så blir de inte lika lätt. De är inte de att man ska tycka synd om sig själv och vara negativ för de brukar ju göra allt mycke värre...men ibland funderar man verkligen på vad man själv gör för fel? för ingen annan upplever saker som jag? eller har dom de inte på samma sätt? kanske är de så att vi fick barn väldigt tätt och de har varit jobbigt i sig, haft oturen att drabbas av allt och Ebba har ju haft mycket problem med andning/hals( som nu tack och lov är fixat)Theos njurar, som kanske gjort allt lite jobbigare. Sen har ju inte vi samma möjligheter i stan med avlastning...inte för att jag skaffade barn för att nån annan skulle ta hand om dom..men ibland skulle man behöva mera hjälp. Sen är säkert jag jätte dålig på att be om den där hjälpen också!! men jag kan nog räkna på en hand hur många gånger vi haft barnvakt under 3 år...och ofta har man haft något planerat just då så allt blir så intensivt och man blir inte utvilad. Den största önskan jag har på min lista just nu är att allt ska vända till de positiva framöver..och min högsta önskan vore en natt på hotell med Danne och bara sitta i morgonrock, äta god mat och sova ut ordentligt de skulle vara grymt :) men i si som tid så kanske jag och Danne får utrymme till mera egentid..vi har tom. pratat om de skulle finnas möjlighet att hyra in barnvakt 1 dag i månaden för att kunna få den där viktiga egentiden för att tex. gå på bio, gå ut och äta, åka på paradis badet relax. Dannes förslag på egen tid var en heldag på Sibylla i Bjästa med mig skulle betyda guld och att han inte har högre krav än så :) men han sa de nog med en gnutta skämt :)
De är ju inte de att man inte vill vara med barnen för de är ju de mest fantastiska som finns på denna jord, men jag tror man måste vårda sitt förhållande också för att få en bra familjesituation och kunna samla den där nya positiva energin.

Nää usch vad jag känner mig negativ ni kanske inte ens orkat läsa ända hit..men på nåt sätt känns de skönt att skriva av sig hur allt känns just nu och man blir lite lättare inom sig!! Måste ju även passa på att nämna att min lillebror ringde i torsdags och vi har inte pratat så mycket den senaste tiden...men just de samtalet betydde så mycket Tack för att du tog upp luren just då...jag behövde verkligen de där givande samtalet :) TACK gulliga du!!

Nu ska jag ta nya tag denna dag och försöka planera för middagen och sen ser jag fram i mot "så mycket bättre" som går  ikväll på tvn de är så bra  :) Sen får vi rycka upp oss inför nästa vecka...ha en fin helg allesammans!!

Magsjuka- Javisst

Jaha då har familjen Johansson/Karlsen drabbas av magsjukan..JIPPI!! ja de är väl så här de kommer bli denna vinter nu när barnen går sitt första år förskolan..man lär ju varva magsjuka med allt annat dom kommer få!! men nånstans får man väl försöka hållet hoppet uppe över att man inte ska drabbas av allt i vinter :)

Men om jag nu ska göra denna historia kort om hur detta börja så var de i lördags efter att vi haft en familjedag och varit på Barnens Hus och köpt lite pyssel och busat i ruschkanan inne på BH så åkte vi på besök hem till Johan, Anneli och Vilma. Theo hade varit lite missnöjd hela veckan gnällig under nätterna och vi tog för givet att de var magen som han alltid har problem med och att han lätt blir förstoppad. Och just denna vecka så hade han bara bajsat lite, lite grann i onsdags och de var de enda sen förra helgen..så när han började spy som en galning runt middagsbordet på lördagen så kom första tanken kanske han är förstoppad?? för spyan varken luktade magsjuka och sen kunde han dricka allt i flytande form utan att spy välling, saft, festis mm utan att spy och oftast vid magsjuka kräks man ju även av vatten. Sen var magen väldigt svullen. Jag ringde in till sjukvårdsrådgivningen för att höra vad skillnaden är på förstoppning och magsjuka? eftersom jag annars inte visste om jag kunde ge honom laxermedel som vi ibland måste ge. Dom tyckte på min beskrivning att de lät som förstoppning, men ville gärna att vi skulle komma in så dom fick känna på honom eftersom han är så liten och tydligen kan de vara farligt om en så liten blir förstoppad så dom kräks. Å nej tänkte jag sitta på akuten hela lördag kväll var inte direkt den platsen jag ville tillbringa mitt lördagsmys på..dessutom skulle Danne på partaj så jag skulle vara själv med bägge barnen. Men vad gör man de är ju bara att åka in om dom säger de..så runt 19,30 var vi inne och som tur var fick vi komma in fort på isoleringsrum och fick träffa en läkare...han kände på han och sa direkt de är förstoppning de är jag nästan hundra på så ge honom laxermedel ikväll och imorgon bitti och sen laktulos i flytande form så komer han bli bra. Jaha åter hemma runt 21.30 gav jag han laxermedel, men konstigt nog kom de inget?? brukar komma efter 5 minuter i vanliga fall..konstigt tänkte jag? får väl avakta då. Så jag fixade upp kaoset med ner spydd soffa, säng, kök och sen gav jag små kottarna välling så runt 23 var äntligen bägge barnen i säng och allt verkade lugnt. Natten blev även lugn ingen mera spy..T åt sin välling som vanligt på morgonen och verkade så pigg sen gav jag välling även till lunch och även den fick han behålla. Han fick även ett nytt laxermedel och nu kom de änligen en hel del så nu tänkte jag nu är problemet löst..men till middag gav jag han vanlig mat och sen var de kört och han spydde som en galning över hela våran säng och lilkaså mig så de droppade från håret!!Å nej var min första tanke och Danne hade just åkt på nattskiftet....blev lite mera spy men sen åt han kvällsvälling och somnade som vanligt och sov hela natten. Igår käkade han allt som vanligt och ingen spy..å vad bra tänkte vi då var de nog inte magsjuka iaf eftersom ingen av oss andra åkt dit...sen ringde jag även dagis för att meddela att dom kommer inte förrän onsdag och då passade jag även på att fråga om de går magsjuka nu? men de gjorde de inte..då tänkte jag då var de troligen förstoppning då :) men oj vad fel jag hade...

Idag gick jag först ut och jobbade extra eftersom Ulla på jobbet åkt på magsjuka...och danne har har varit hemma med barnen och allt har varit lugnt tills han ringde på jobbet strax före 18 då jag skulle sluta och åka och träna. Du de har hänt en sak..jaha vad då? Ebba har spytt ner hela soffan och mår jätte dåligt!! så nu är de bekräftat vi har drabbas av magsjukan...nu går man nästan bara att vänta på att få de själv. Danne är ju och jobbar natt nu och jag jobbar imorgon bitti och barnen skulle på dagis men de går ju inte nu..men som tur är kunde min chef vara snäll och gå med på att jag kommer in vid 12 så Danne får lite mindre sömn men de är enda lösningen...för vad gör man när man inte har nån i stan som har möjlighet att hjälpa oss plus att ingen valfritt skulle vilja besöka en heller :)

Ibland kan man känna att är de så här de kommer bli nu framöver...man ska försöka få ihop jobb, sjukstuga och familjelivet!! Känner mig sjukt trött och sliten...och T är så mammasjuk just nu så han kräver hela tiden min uppmärksamhet Danne duger inte och de svåraste är han han inte kan sova då jag varit och jobbat utan somnar oftast inte förrän 22 dom dagarn..sen vaknar han flera gånger per natt vägrar sova egen säng utan vill helst sova i min famn hela nätterna..så ni kan ju tänka er hur utvilad man blir av såna nätter? nä de är rätt tufft i vissa perioder!!Man vill vara en bra mamma samtidigt som man ska klara av alla andra måsten och lyckas på jobbet..hur gör alla andra? ställer jag för höga krav på mig själv?eller vad gör jag för fel??

Jag önskar att man skulle haft mera möjligheter till avlastning med barnen för att få ihop allt...tiden för mig och Danne räcker verkligen inte till. Men de är bara att bita ihop och kämpa vidare..de kommer nog ljusare tider om några år :)

Jag tycker ända att de här med magsjukan gått rätt bra..jag har ju haft lite ångest över de!! alla som känner mig vet ju att jag kan ha lite bacillskräck och får panik över vissa situationer. Jag har jätte starka minne från min barndom om just magsjuka..när jag hörde att nån hade magsjuka fick jag sån ångest och kände mig typ rädd för att få de...gick och kände efter minsta symtom och ofta så satt jag ofta kvar på samma ställe tills jag spydde på golvet och inbillade mig att nä jag ska inte spy!!absolut inte!! men tillslut spydde jag alltid på mattan och mamma blev tokig..gjorde alltid likadant :) sen sa mamma du får ta upp de själv om du inte klarar att gå på toan!! å när jag försökte med de så spydde jag ännu mera för jag klarade inte av att ta rätt på de..då kom alltid mamma och fixade allt för att hon tyckte synd om mig :) värst var nog då jag spydde ner hela sängen i högstadiet..då var jag verkligen för gammal för att inte spy på toan!! så ni kanske förstår att jag varit orolig över hur jag ska tackla då mina egna barn skulle få magsjuka!! men de har inte varit några problem alls..så jag känner mig nästan lite stolt över hur bra jag klarat de..sen tänker jag också får jag de så fär jag de vad spelar de för roll?? peppar..peppar så har jag inget minne av att jag haft magsjuka sen högstadiet..men jag kan tänka mig att dagis bacillerna kommer man inte undan :)

Ni kan ju önska oss lycka till ändå!!

Oj oj finns ingen ursäkt!!



Nää nu ska jag inte ens börja med att ursäkta mig för hur dålig jag är på att blogga..har helt enkelt prioriterat  annat i vår vardag..men egentligen tycker jag att de är jätte roligt att blogga :)

Nu ska jag istället berätta lite i korthet vad som hänt den senaste månaden och de är en hel del.. vi börjar med Ebbas kalas helg och 3 års dag som blev en tok lyckad helg!!



Vi fick började helgen med besök av Tomas och Lena som kom lagomt till bullbaket var klart så vi fikade och Ebba fick en present...hästar från schleich så de var väldigt uppskattat :) Lördagen firade vi själv Ebba och hade familjemys vi hade köpt bilen och hästsläpet i schleich, traktor med släp, bilmatta så de blev ju perfekt så hästarna kunde ut och åka!!

 Söndagen började med besök från mamma,pappa och min mormor och vi fikade och lillan fick pengar och en barbie med massa tillbehör och klänningar i olika färger. Sen dök Daniels syster Annika med familj in och även Kicki, Meya, Malin, Andreas och Neo och grannens dotter Saga kom också. Av Annikas familj och mamma fick Ebba en stor bondgård i Micki med massa tillbehör och Schleich djur. Sen fick hon barbie set med tillbehör och barbie pysselbok av Meyas familj och av Neos familj schlecih djur och ett tillbehörs set till dockan med potta och flaska. Tyvärr kunde inte min storebrors familj komma och likaså min lillebror, men presenter kom skickade istället och hon fick ett roligt pysselset med pärlor att bygga i olika former och mönster från Tilli och Lola, och av min lillebror fick hon Tigers film. Anneli och Johan kom och uppvaktade under måndagen så även då blev de massa fika och bus och hon fick ponnys. Kattis har även varit här för att fira henne och hon hade med sig sockar i olika roliga mönster och hår tillbehör i Hello kitty. Tack allesammans som ville komma och uppvakta vårat söta stor hjärta och tack för alla fina presenter :)

   

  

  

   

Jag måste ju även passa på att berätta om min och Dannes gemensamma partykväll med alla våra fina vänner som blev en lyckad kväll...även stort tack till min mamma som kom hit och var barnvakt :) vi var hemma hos Johan G på inflyttningsfest sen besökte vi Olles och avslutade kvällen på Kebab city!!





  

  

Som alla kanske vet så har min mammaledighet tagit slut denna vecka efter 3års ledighet tillsammans med våra underbara små kottar. Theos har inskolas i veckan på dagis och idag lämnade jag dom för första gången på riktigt, men de blev en lagom start från kl 9.30 till 15 och de hade gått jätte bra :) Theos hinner inte med så mycket annat än att sova sig igenom sina dagis dagar..han brukar ju sova runt 3 timmar så de blir inte så mycket över till lektid :) man han är ju en liten sjusover :) Jag började jobba redan i torsdags och de har gått jätte bra enda problemet är att jag vill hinna så mycket på så kort tid som möjligt, och jag har sjukt mycket ideer i huvudet som jag vill fixa och trixa med :) känns verkligen som terapi att börja arbeta jag älskar att bygga om, träffa människor och allt de där sociala. Jag har sen i sommras känt att jag varit hemma för länge har saknat de där sociala och att kunna uppskatta att vara ledig...så att få vara ledig i helgen med familjen känns helt fantastiskt kommer verkligen ta vara på vår lediga tid framöver!! Så att börja jobba för mig känns bara positivt och jag tror de kommer göra hela familjen gott...



Så vad har hänt med? jo för er som kanske inte vet så ska jag byta jobb framöver och ska börja arbeta på Polarn och pyret så de känns jätte roligt :) nya tider nya utmaningar!!

Ihelgen ska min kära hälft på fest tillsammans med våra vänner tyvärr kan inte jag följa med eftersom vi inte har nån barnvakt..men jag får försäka roa mig med annat kanske baka bullar eller något annat skoj!! Imorgon ska iaf barnen och jag åka på Barnens Hus och köpa lite pyssel klipp och klistra...sen ska vi träffa familjen Nyberg/skur så Ebba och Wilma får leka och vi vuxna får lite socialt!! Glömde fresten att berätta att jag och Ebba hade egendag i söndags och vi besökte bion för första gången och såg Nalle Puh och käkade massa popcorn :) jag var lite osäker innan hur hon skulle ha ro att sitta still en timme..men de gick hur bra som helst hon tyckte de var jätte roligt och jag tyckte de var super mysigt att bara få Ebba tid :) sen tog vi en stadsrunda och skulle gå och fika men då träffade vi Wilmas familj så vi tog en tur till lekdelen på gallerian så flickorna fick busa lite!! Blev iaf en trevlig dag tillsammans!!

Lite nya POP Outfit till barnen






Lite bilder från månaden som varit på små trollen
Bus på gården..




Syskon kärlek :)



Dagisfoton
   

Theos har kommit på vad fredagsmys innebär :)


Hoppas ni får en fin helg!!
RSS 2.0