Lite av varje..


I helgen har Daniel gjort sitt sista pass på Husum, och har nu börjat på Väja sen igår. Jag och Ebba har varit ute på stan och inhandlat lite nya sommarkläder till henne vi fyndade 2 billiga sommarkläningar och två Kitty tunikor även bebis fick en liten sommardress. Sen var vi och tog en fika med Malin och Neo på Uh.

     

Var även på barnmorske besök i fredags alla värden såg bra ut låg dock lite över kurvan..tur att vi ska göra tillväxt ul om några veckor :) hjärtljuden låg på 136. Har haft mycke lägre hjärtljud denna gång än med Ebba!! undra om våran magkänsla för vilket kön som gömmer sig där inne stämmer?? Vi har i alla fall kommit fram till vilken vagn de blir och de blir en City Select och vagnen kommer nästa vecka :) så då hinner vi provköra innan bebis kommer!!

     

Vi har även varit och tittat på lite flera hus 1 i Vårby, ligger ut mot Gullvik. Äldre hus som var renoverat och hade en charm. Jätte stor tomt med grillkåta, lekstuga, inglasad altan plus en öppen altan på fram och baksida. Otroligt fint läge nära vattnet. 4 sovrum. Är i stort sett klart att bara flytta in i bara någon tapet man skulle vilja byta. Sen tittade vi på 1 i Domsjö samhälle. inglasad altan, ny fasad nytt tak. carport plus garage. 3 sovrum. Nytt kök. Fint och charmigt där uppe i huset men källaren var en mardröm skulle aldrig sätta min fot där nere om jag var ensamhemma. Plus att huset kändes för litet och toaletten uppe var i akut behov av renovering ej godkänd våttrumstapet. 3 Huset låg i Svartby, total renoverat. Men Svartby känns inte rätt som område plus att huset var byggt på massa betong och hade för höga halter radon som kräver att man skulle sätta in nån anläggning. Skulle nog aldrig släppa tanken på att bo i ett hälsofarligt hus oavsett om man skulle sätta in en anläggning. Vi var även på extra visningen av huset i Domsjö som låg på drevstigen i fredags, men de känns inte som rätt hus och budgivningen var igår, och slut priset blev för dyrt med tanke på vad som skulle göras inne i huset. Nä vi letar vidare och lär oss något nytt för varje husvisning...Vårby finns dock kvar i våra tankar och är väldigt intressant..så kanske blir de en visning till där framöver. Vi ska även kolla på ett kedjehus i Bonäset och ett hus i Själevad som är intressant!!

Idag fick vi även besked från Dagis att Ebba inte fick nån plats nu i höst så nu blir jag hemma med två barn till hösten, och hoppas att vi får plats efter jul istället. Känns tråkigt för Ebbas skull eftersom jag tror hon skulle gilla att gå på dagis och träffa massa nya lekkamrater!!Plus att jag inte kommer ha lika mycket tid framöver, men vi får försöka träffa Leah och Maria så mycket som möjligt framöver...Ebba gillar Leah skarpt så de ska vi ta vara på!!Sen har vi ju kusin Tilli också som vi ska försöka träffa lite oftare de skulle Ebba gilla...så då får hon ju ändå träffa lite andra barn!!Lekparken och knasiga kojan är ju oxå bra ställen där hon träffar massa andra barn.. 

Daniel ska på återkoll av lungan i veckan och ta nya prover och röntga..sist han var på koll hade han sämre syresättning på ena lungan och de ville dom följa upp. Ebba har också läkarbesök och tandläkarbesök denna vecka...förstår dock inte hur dom ska få upp munnen på henne :)

Kalendern i övrigt är rätt tom för mig och Ebba. Daniel har fullt upp med jobb. Men förhoppningsvis dyker de upp lite framöver för mig och Ebba, kanske har Malin och Neo tid att ses och troligen träffar vi Maria och Leah på gården.

Härligt väder och husvisning...



Nu är de dags för lite uppdatering igen :)

Slutet på förra veckan var vi och hälsade på Neos familj och fikade...Ebba var väldigt nyfiken på lilla Neo och trodde nog att han var en liten docka :) hon stod med händerna utsträckta och ville hålla i honom och sen lastade hon upp massa gossedjur i babysittern till han!! Sen hann vi även med att träffa Maria och Leah för en tur till lekparken.
Helgen som varit var Daniel ledig och vi hade inte mycket planerat förutom att bara vara tillsammans. På lördagen kom mamma och pappa på besök hela dagen och vi fikade 2 gånger och grillade..Ebba tyckte de var jätte roligt!!Söndagen blev en lugn dag hemma.

  

Denna vecka jobbar Daniel igen och gör sin sista vecka på Husum. Sen börjar han i Väja och de blir ganska intensiv start och mycket jobb hela juni. Jag och Ebba har bara varit ute i de härliga vädret på gården hela dagarna, lekt i sandlådan, plockat sten och lekt med dockvagnen. I vanliga fall brukar vi träffa grannen Maria och Leah på gården, men dom ligger inne på BB och har fått tillökningen i familjen!! Mallan, Eas och lilla Neo kom iaf förbi på en fika igår och vi satt ute på altanen. Vi har även träffat Anna-Karin och Fritte flera gånger denna vecka. Fritte var även barnvakt nån timme i måndags till Ebba och de tyckte hon var kanon kul!!

        

Måste ju även passa på att nämna att vi varit och tittat på 3 hus denna vecka. Vi har börjat funderat lite mera och kommit fram till att även om Daniel ska jobba i K-fors så vill vi bo i Ö-viks kommun. De är ju här vi trivs och har vårat umgänge och vill att våra barn ska växa upp. Så varför ska vi ens fundera på att bo i någon annan kommun??Så vi har nu tänkt börja gå och titta på lite husvisningar för att se om något intressant dyker upp. Områden vi är inne på är Domsjö, Själevad eller Järved. Men sen man ju aldrig vart drömhuset dyker upp. Husen vi kollat på ligger i Domsjö. En enplansvilla på 132kvm byggt -86 som ligger på ett otroligt fint område med mycket barnfamiljer och nära skogen. 4 sovrum. Älskar läget på huset och själva utseendet på huset, men de var mycket ytskick att fixa inne i huset. Sen tittade vi på ett kedjehus, som var fint och i stort sett klart att bara flytta in i. Dock vet jag inte om rad/kedje hus skulle passa oss?? Sista huset vi kollade på var en villa i 2 plan på 152kvm och biarea 75kvm. Byggt -79. Jätte fint renoverat inne med tapeter och golv. Snyggt fräsch kök och ny renoverat badrum med bubbelbad. Kändes stort och rymligt, men de föll på att de var mycket att göra utomhus, röta på fasaden och behövde dräneras och byta ut plastmattor på botten plan. Målas om. Så de känns som ett för stort och dyrt projekt. Så de är bara hålla ögonen öppna och titta vidare...att hitta de rätta huset kan nog ta tid när de gäller oss..måste ju kännas 100% rätt :) Så om de kommer att bli i år eller nästa år som vi hittar de rätta huset de får vi se!!


Idag vet jag inte vad Ebba och jag ska hitta på kanske ska vi stor baka senare idag..och i övrigt har vi inga planer för veckan. Åter kommer i slutet på veckan...

Barnvagn = beslutångest

Snart har denna vecka också gått..Daniel har varit ledig mån,tis och onsdag, och jobbar nu torsdag och fredag på Väja och jag jobbar lördag och söndag!! Har inte hänt så mycket i veckan vi har mest bara varit hemma,i tisdags och onsdags var jag och Ebba på prommis me Mallan och lilla Neo!! I tisdags var även familjen ute och åkte en sväng vi passade på att besöka lite bilaffärer och annat...för eller senare kommer vi behöva byta bil för att få plats hela familjen...eftersom bägge barnen sitter bak och framsätet går då nästan inte att sitta i eftersom kupen är så liten men kortare bitar funkar de ju...sen är lastutrymmet på tok för litet för tvillingvagn,packning och hund :) Men vad de blir än har vi ingen aning om roligt att bara kolla runt lite...den ska ju både vara större, billig att köra och billig i drift eftersom Daniel ska pendla mycket framöver till jobbet!Men som sagt vi blev inte mycke klokare eftersom de inte ens gick att titta runt när man har en trotsig liten Ebba med sig som hittar på massa bus hela tiden..men som tur är har vi ju ingen bråska, och så länge vi kan behålla våran bil så är ju de kanon!!

      
Ebba på prommis me lilla Neo                                                Ebba och grannens dotter Leah ute i sandlådan

Idag har jag och Ebba varit på Barnens Hus och kollat in en ny vagn som kommit på marknaden i år. De var en leverantör där och visade upp den!!Vi hade som sagt bestämt oss för en Phil&teds vibe men de senaste veckorna har jag blivit tveksam om de är rätt vagn för oss och om den har rätt komfort för att passa oss!!Denna vagn hette City Select och var en ny typ av syskonvagn som hade väldigt många valmöjligheter...var roligt att testköra, känna och pröva de olika alternativen...känner nu att kanske denna vagn är mera intressant än Phil&teds!!Eller ska man ta en klassiskt syskonvagn Teutonia Team Cosmo där barnen sitter i bredd...komfort mässigt sitter ju barnen bra i en sån men den är tyngre, tar större plats och kommer man ens fram överallt??Nää vi måste verkligen fundera under helgen och bestämma oss om vad som kommer passar våra behov..vill ju kunna känna mig rörlig då Daniel jobbar och kunna vara ute och prommenera mycket!!

     
City Select,Här ligger bebis i liggkorg första månaderna sen byter man till sittdel. Bägge sittdelarna går att använda i liggläge och kan vändas åt diverse håll!!går även att använda babyskyddet på vagnen till bebis. Tar jätte liten plats i bilen.

  

Phil&Teds Vibe
Bebis ligger under syskonsitsen bilden till höger. Sedan sitter de yngre barnet längst bak vänster bild. Finns bara viloläge på syskonsits

  

Teutonia Team Cosmo
Vanlig syskonvagn, bebis ligger i liften första månaderna!!svängbara framhjul. Får troligen inte plats i våran bil.

Sen bestämde vi oss för att flytta ändå..många tänker säkert hur orkar dom??men vad har vi att välja på just nu??vi behöver mera utrymme för att må bra!!och visst drömmer man om eget hus varje dag, men man kan inte gå och köpa ett hus då man inte ens vet vilken kommun vi kommer bo i framtiden!!allt beror ju på hur Daniels pendling till jobbet går??vi har tänkt ge de till nästa sommar/höst då ska vi ha bestämt oss och köpa ett eget hus..längtar till den dagen!!Men nu ska vi iaf flytta till en 4,5 rok, 105kvm. Första våningen, granne me Mallan och Eas och lilla Neo, dagiset Ebba ska gå på i höst ligger bara på andra sidan vägen!! Flytten blir av 1juli eller 1aug...men vi har möjlighet att vänta  till 1aug om vi vill..så de beror ju alldeles på då bebben tänkt titta ut så att man har lite tillgodo!!

Imorgon ska jag och Ebba besöka Knasiga Kojan tillsammans med grannen Maria och hennes dotter Leah som är 3månader yngre än Ebba. Dom går också i väntas tider och deras tid går ut på söndag..Spännade!! Sen hoppas jag de blir någon träff med Mallan och Neo också :)

Tyvärr blir de inget besök till familjen Wiklund/Johansson i helgen för att fira Tillis 2års dag!! jag ska jobba hela helgen, men vi har bokat in att hälsa på och uppvakta gullungen den 11-12 Juni istället!!Så de ska bli roligt att se deras ny inköpta boende plus att vi kan sova över där nu :)

Ska ladda upp lite mera filmer på Ebbis kommer i helgen!!

RSS 2.0