Häst drömmar...

 
Jag har sen en tid tillbaka funderat mycket på varför de känns som att de hela tiden saknas en pusselbit i mitt liv?? Som ett tom rum som inte går att fylla....men jag har har inte kunnat sätta fingret på vad de är??
 
Nu ska jag vara lite personlig.. för ca 1 månad sen fick jag svaret när jag fick möjligheten att göra en Regression från barndomen(orkar inte gå in på vad de är direkt) men man kan gå tillbaka och åter upplever känslor och situationer från barndomen.Ofta när man gör en regression så har det ett läkande syfte, man går tillbaka till roten av ett problem,en regression kan lösa upp många mentala knutar. En nära vän till mig arbetar som diplomerad regressionsterapeut,diplomerad samtals- och EFB-terapeut och de är därför jag fått denna möjlighet att testa denna resa.
 
Jag kände innan att de skulle bli spännande att testa och jag har kommit fram till så mycket bra som jag inte ens visste om mig själv innan =) De jag ville ta upp här som jag kommit fram till är att de funnits något väldigt viktigt i mitt liv under hela min uppväxt, men jag har nog inte riktigt fattat hur viktigt den delen varit för Hanna som person. "Hästar" är såklart de jag ville komma fram till =) ända sedan 6års ålder har jag hållit på med hästar och jag har ägt två egna Fame var min första lilla pålle som jag fick då jag var 13år, och sen när jag var 16år köpte vi min älskade Camido min stjärna =) Han har betytt så otroligt mycke för mig....han lyssnade alltid, blev alltid glad att se mig och han hade ett hjärta av guld. Tyvärr sålde jag honom sommaren 2003 pga studier, flytt och att jag varken hade tid, ekonmi eller möjlighet att ge honom de han behövde.
 
Fame Bild från -97
Camido Bilder från  år -2000
 
 
 
 
 
På nåt sätt har jag nog aldrig förlåtit mig själv för att jag sålde honom och har känt en skuld inombords att jag svek honom....han var min absoluta bästa vän som jag delade allt med. Jag hade lovat honom att han skulle få stanna hos mig resten av sitt liv, men saker och ting förändrades :/
 
Även stallet var de bästa stället man kunde hänga på och de gav mig gav många skratt, lugn, glädje och harmoni. Sen när man sitter på ryggen på hästen så upplever jag en sån frihetskänsla..svårt att beskriva för den som inte är hästvan..men för mig har detta varit en viktig del i mitt liv egentligen en livsstil. Så när man en dag står där utan häst...så blir de inte bra!!
 
Under de senaste veckorna har mina tankar gått upp och ner över hur jag ska kunna ta upp hästarna igen och de var faktiskt efter ett samtal med min mamma förra veckan som jag bestämde mig för att på ett eller annat sätt satsa på hästar igen =) har även funderat på ridskola?? men när man en gång haft egen häst så är inte ridskola de rätta för mig...jag vill ju kunna få ta del av vardagssysslorna som att mocka, pyssla, mysa och bara sitta på en höbal i lugn och ro och rensa tankar.
 
Även sökt efter att bli medryttare...men då får man ju ofta en massa riktlinjer att följa men måste ändå betala desamma som att ha en egen häst. Så jag har istället sökt efter en stallplats i närheten?? och hittat en möjlig som verkar vara ett jätte mysigt stall med trevliga tjejer och hästar....skulle även ge nig en möjlighet att lära känna lite nya vänner som delar mitt intresse =) stallet ligger även nära där vi bor.
 
Så¨nu har mitt sökade varit att hitta en foderhäst som man lånar eller hyr och betalar utgifter för och sen får ha som sin egen och många brukar även lämna möjlighet till senare köp. Har dock inte hittat någon som intressserat mig många är äldre hästar runt 20år och då är dom för gamla, problemhästar som man inte alls har lust att rida..så jag har inte fått napp.
 
Nu till de bästa är att jag har hittat ett försäljningsstall söderut som hyr ut hästen upp till 1år för senare köp och de alternativet skulle passa mig jätte bra. Då får jag pröva hästen och lära känna den för att se om kemin i mellan oss fungerar och även se hur ett hästliv fungerar med ett familjliv =) så de känns som ett jätte bra alternativ och jag har hittat en kanon fin häst som jag hoppas kommer uppfylla mina förväntningar till veckan. De är dock väldigt lång res väg till stallet där hästen finns, men de känns som man måste pröva hästen innan man vågar ta hem den...jag vill känna om de klickar då man träffar honom. Om de skulle vara så att inte denna häst funkar för mig då jag kommer ner så har jag möjlihet att testa fler hästar på plats.
 
Jag känner att jag måste verkligen ta de här steget just nu i mitt liv och för min egen skull och satsa på något som jag mår bra av...jag älskar hästar och dom fyller något hos mig som ger mig lugn, trygghet och lycka. Många funderar säkert på hur jag ska hinna med en häst? å va dyrt med hästar..men de handlar om att man får prioritera annat mindre viktigt och ibland tänka på sig själv i första hand. Tror även att Ebba och Theo kommer tycka att de kommer bli skoj att hänga med till stallet ibland ;)
 
På måndag är de i alla fall dags för att åka söderut för en spännande resa..vi kommer sova 2 nätter i sthlm. De pirrar redan i magen och jag känner mig en aningen nervös =) har nog egentligen längtat efter denna dag väldigt länge även fast jag inte vetat om de själv :) De är viktigt att försöka följa en del av sina drömmar...och kom ihåg att satsa på er själv ibland och man sätter upp hinder för sig själv =)
 
Kolla in hästen som jag ska kolla på =))) ser ni vem han liknar??? De ser nästan ut som min gamla stjärna Camido =)

Ny målat

 
 
För några dagar sen fick jag för mig att jag skulle måla om köket och när de gäller mig ska de gärna vara klart redan igår ;) så på torsdag natt startade jag mitt projekt och de blev ljusgrått som ska matcha kakel och kök...känner mig jätte nöjd =) De enda som inte blev bra är att köksluckorna är vit/gula och ser smutsiga ut och skulle passat bättre om dom var riktigt vita. Vi funderar på om vi ska byta ut luckorna till högblanka eller spraya köksluckorna vita. Får se hur de blir framöver..har ju en hel lista på projekt att starta upp här hemma..måste göra en prio-lista.
 
 
Så vad har annars hänt här hemma?? jo jag och barnen besökte leklandet i torsdags..mycke uppskattat av mina små tussar =) Jag har även jobbat hela helgen och i lördags då Danne skulle ut på grabb-galej så bjöd jag hem Carro och hennes bebis Troy på middag och myskväll med mig och barnen. Blev en super lyckad kväll och jag hade verkligen jätte trevligt =) har tyvärr ingen bild från kvällen glömde bort att fota !!
 
 
I söndags efter jobbet så åkte jag och Anneli och barnen ner till ponny hästarna igen...för att mocka, pyssla och rida.
 
Idag har jag äntligen varit ledig och jag och barnen har bara tagit de lugnt, varit ute i de härliga vädret och storhandlat. Imorgon är de mycket på schemat med klippning Ebba, utvecklings samtal Theo och sen har jag mitt viktiga möte/egentid...eventuellt ponny hästar och jobb???
 
 
 
Idag köpte Danne ett löpband så vi ska kunna fortsätta träna...vi har båda sagt upp våra träningskort som kostar runt 700kr månad och som vi knappt kunnat utnyttja de senaste månaderna pga att vi ofta jobbar om varandra. Så de känns som man står och betalar något som man inte utnyttjar..men samtidigt mår både jag och Danne bäst av att träna både psykiskt och fysiskt. Så nu kommer man kunna träna alla dagar i veckan oavsett om den andra jobbar =) så de blir tummen upp för mitt nya hälsosamma liv =) Tack älskling
 
Till helgen är jag ledig men danne kör fm vecka....bläää så tråkigt!! Har i alla fall bokat in min resa till Sthlm den 3-5 maj till kattis...de kommer bli en grym tjejhelg med fest och mys!! Längtar =)
 
Ebbas och Theos Pyssel ihelgen

Allt å inget...

Oj visste inte ens vad jag skulle använda mig av för rubrik eftersom de var tusen år sen jag bloggade sist =) vet inte ens vad jag ska börja med att berätta!!
 
Har i alla fall varit på dop för många veckor sen och de var min kusin Fridas barn Alfred som döptes. Han skötte sig jätte bra, och de var trevligt att träffa familjen/släkten väldigt lyckad dag=) mumsigt fika bjöds de också på!!
 
 
 
Så var har mer hänt?? Har varit ut en helg med Mallan B då hon var hemma på sportlovet från sina studier och jag träffade även min gamla vänner från K-fors som var uppe den helgen för lite partaj. En rolig lördag helt enkelt och en lyckad kväll.
 
Veckan efter de så åkte barnen på värsta magsjukan :( usch å blää....jag själv har ju inte haft magsjuka sen jag var ca 13år så jag brukar som tro att jag är imun mot magsjuka!! men ack så fel jag hade...jag åkte dit värre än alla dom andra här hemma och de var nog inte dom bästa dygnen jag gått igenom om vi säger så!!! men som tur är så går de över rätt fort =)
 
För 2 veckor sen så var vi även och firade Mallan och Eas son Neo som fyllde 3år =)
Deras dotter Nova =) så gullipluttig liten sessa =) vet inte om jag ens har hunnit nämna henne på bloggen tidigare =) hon är nu ca 2 månader =)
 
Har även gjort ett litet byte på Ebbas och Theos efternamn så nu heter dom Karlsen istället för Johansson. Nån gång ska vi förhoppningsvis gifta oss...men bröllop är inte gratis och jag har alltid drömt om hur jag vill att mitt bröllop ska vara...så vi väntar tills den dagen då man kanske kan få uppfylla sina drömmar =) och göra de till verklighet.
 
Förra helgen var de påsk och hela min familj hade samlats i Norrfälla. Så jag och barnen åkte dit för att umgås och mysa även min lillebror var hemma från Sthlm. Danne jobbade tyvärr hela påsken och de gjorde jag också..så jag pendlade i mellan. Känner mig glad att jag åkte dit och umgicks tillsammans med familjen hela påsken =)
 
 
I helgen var de egentligen tänkt att jag skulle åka till Kattis i sthlm men eftersom de var påsk vecka blev tågresan svindyr. Så då bestämde att vi skulle skjuta upp resan till maj istället. Sen var de en tuff arbetsvecka så jag var inte direkt super taggad för att åka heller...men jag ser verkligen fram i mot när jag ska åka dit i Maj istället!!
 
 
På påskveckan öppnade Ö-viks nya lekland och jag och barnen åkte självklart på invigningen..tyvärr slutade de roliga redan efter 20minuter då Ebba gjorde illa sig rejält i rutchbanan. Så Ebba har nu mera världens största blåöga som vägrar vilja ge med sig....jo de är väl kanske pyttelite bättre men de ser inte speciellt roligt ute...bilden kan nog tala för sig själv som ni ser??
 
 
Jag och Anneli ringde på en annons förra veckan om små shettisponnys som dom ville ha hjälp med som pyssel, ridning och mockning. Så i fredags åkte vi dit för första besöket med våra döttrar och dom tyckte de var jätte kul =) även jag tyckte att de var jätte mysigt =)
 
Finns de någonting som jag tänker på varje dag i mitt liv och som jag saknar varje sekund så är de hästlivet. Har nog aldrig förut kunna sätta fingret på vad som saknas i mitt liv?? men nu vet jag precis varför livet känns så tomt ibland..för mig har hästarna varit en väldigt stor del av mig och när jag är i den miljö så känner jag mig hel inombords. Hästar ger mig ett lugn och jag känner mig fri och lycklig på hästryggen. Hade önskat att möjlighet till att ha egen häst skulle finnas igen...men när man bor i en större stad än K-fors så kostar de mycke mera när de gäller stallhyra. Jag vet att de finns platser kvar i ridgrupper på ridskolan, men för mig är inte de samma sak. Jag vill åt de vardagliga, som att mocka, mysa, träna för tränare och bara kunna göra som jag själv vill =)
 
På nåt sätt och nån gång i livet så ska jag i alla fall försöka ta upp mitt hästliv igen...för de är en del av Hanna. Så länge får jag försöka nöja mig med ponnymys ;) Jag har som sagt funderat mycket över min ögonsten Camido sen jag sålde honom sommaren 2003 och jag har äntligen hittat åt honom i södra sverige genom att googlat hans namn =) Känns så otroligt skönt att få veta att han har de jätte bra och att han fortfarande lever...jag hoppas att jag nån gång i framtiden får träffa honom igen. Men de känns så skönt i hjärtat att få veta att han har de bra....har alltid känt att jag svek honom då jag var tvungen att sälja honom.
 
Finaste Camido
 
Tjejerna i ponny stallet
 
 
 
Så vad händer annars i veckan?? Jag har jobbat idag men är nu ledig tis-ons-tors men har massa saker planerat.
Tis- klippning Theo och ponnyshästar med Anneli och Wilma
Ons- ???
Tors- Ta bort födelsemärke
Fre- Jobb
Lör- Jobb och sen ska troligen Carro och Troy komma och ha lördagsmys med mig och barnen
Sön- jobb
 
Måste ju även passa på att tipsa lite om mitt favvo ämnen smink/hudvård =) testade Glamglow masken på mig och Danne igår Wow den var super =) sen har jag testat Clarins Beauty flash balm "askunge kräm" slätar ut huden och alla trötthets tecken förvinner och makeupen sitter hela dagen..den får toppbetyg av mig +++++
Titta hur söt min lilleplutt är...i Glamglow masken ;)
 
 
 
Måste ju även berätta att Dannes närmaste vän Patrik och hans tjej Carro har änligen fått träffa sin son Troy som föddes för 2 veckor sen =) en liten prins med världens gulligaste hår och helt perfekt =) stort grattis till deras underverk
 
RSS 2.0